Intrum tilbyr sluttpakker til nesten alle ansatte
Ledelsen i Intrum Norge viser til utfordrende markedsforhold og tilbyr sluttpakker til de aller fleste ansatte. Hovedtillitsvalgt i Finansforbundet er glad for at ledelsen i denne nedbemanningsrunden, som er årets tredje, ser på frivillige løsninger.
– Det er viktig for meg å si at dette ikke er et hyggelig, men nødvendig tiltak. Når det er sagt vil medarbeidere i noen utvalgte avdelinger – særlig innen IT og forretningsutvikling – ikke få muligheten om å søke frivillig sluttpakke for å sikre stabilitet i den digitale transformasjonen vi står midt oppe i, sier administrerende direktør i Intrum Norge, Steinar Nielsen, i en pressemelding.
Selskapet sier den norske inkassobransjen står overfor omfattende endringer, og viser til økt automatisering og digitalisering. Nilsen mener at dette, sammen med kuttene i inkassosalærene i 2020 og manglende inflasjonsjustering av inkassosatsen siden 2017, krever at aktørene i bransjen tilpasser seg.
– Det er snakk om kostnadskutt på 80 millioner, men dette er jo bare deler av det, og det er ikke kommunisert noe antall på sluttpakkene. Ledelsen snur hver eneste stein. Vi har dessverre hatt en del nedbemanninger tidligere i år, så dette er tredje runden. Jeg er glad for at ledelsen nå har valgt en løsning der de ser på frivillighet. Det er nok en del som sitter og tenker på at de kanskje vil ut av firmaet, og da har de en mulighet med dette tilbudet, sier Berit Stenvold som er hovedtillitsvalgt for Finansforbundet.
Dette er tredje runden i år
HOVEDTILLITSVALGT BERIT STENVOLD, INTRUM
Stenvold opplever at Finansforbundet har blitt godt involvert i prosessen, og lyttet til underveis.
VIL IKKE GI TALL
Kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen sier til Finansfokus at de aller fleste ansatte i Intrum Norge får tilbudet. Heller ikke han vil ut med tall.
– Det gjelder majoriteten av de ansatte i Intrum Norge. Nå er vi opptatt av å ha en best mulig prosess på de tiltakene som vi kommuniserte til våre ansatte på et allmøte i går, og til kunder og offentligheten i dag. Så ønsker vi ikke å gå inn på noen ytterligere detaljer og tall rundt det, sier Arnesen.
Han kan imidlertid lette litt mer på sløret rundt innholdet i pakkene.
– Sluttpakken inneholder en lønn i oppsigelsestiden. Utover det tilbys en kompensasjon på toppen, som avhenger litt av alder og ansiennitet.
Selskapet har i dag 450 ansatte i Norge, primært i Oslo og Trondheim.
FÅR SVAR FØR JUL
Søknadsfristen for å ta sluttpakke går ut 9. desember. Arnesen understreker at Intrum har lovet å være raske i denne prosessen.
Vi har som mål å gi alle våre ansatte svar innen 12. desember,
stian arnesen, intruM
– Dette er ikke noe hyggelig for noen, men det er dessverre nødvendig. Så vi har som mål å gi alle våre ansatte svar innen 12. desember, slik at alle kan gå inn i jula vel vitende om hva de har å forholde seg til, sier han.
KAN VÆRE ADVOKATMAT
Finansforbundets advokat, Jan Roald Heiberg, anbefaler folk til å søke råd før de aksepterer tilbud om sluttpakker.
– Som medlem i Finansforbundet får du gratis juridisk bistand til å vurdere grunnlaget for sluttpakken og innholdet i den, sier advokaten på Finansforbundets nettsider.
– For det første er det viktig å avklare grunnlaget for at du skal inngå avtale om sluttpakke. Det kan for eksempel ha betydning for størrelsen på den økonomiske rammen. For det andre er det viktig fordi det kan være mange fallgruver i slike avtaler.
Dette er Finansforbundets 10 råd når du får tilbud om sluttpakke
KI OVERTAR
– Vi har offensive planer i det norske markedet – særlig knyttet til den tidlige fasen av innkrevingen, sier Steinar Nielsen.
Han peker på selskapets betalingsløsning Inio, som ble lansert tidligere i høst.
– I dette ligger en endring i måten vi arbeider på gjennom en omfattende digitalisering og implementering av vår KI-strategi. Denne bruken av moderne teknologi vil – særlig i den tidlige fasen av innkreving – kunne forbedre og ikke minst effektivisere disse prosessene, men også redusere vårt behov for ansatte, sier han.
Norgessjefen legger til at Intrum Norge er i en prosess der de vurderer tiltak, både på inntektssiden og kostnadssiden, for å sikre en bærekraftig forretningsmodell i framtiden.