Stolt CFO: Mandag 16. september tar Inge Reinertsen over som konsernsjef i SR-Bank.

Henter sjef fra egne rekker

I dag ble det klart at CFO Inge Reinertsen (53) tar over tømmene i SR-Bank. Han blir også sjef i fusjonsbanken SpareBank 1 Sør-Norge. De tillitsvalgte er svært fornøyde med ansettelsen.

Reinertsen tiltrer rollen som konsernsjef mandag 16. september.

– Jeg er stolt over at jeg får ta på meg kapteinsbindet, og lede en organisasjon som SpareBank 1 SR-Bank, som jeg har vært en del av i 23 år. Gjennom SpareBank 1 Sør-Norge vil vi ha stor kraft og løfteevne sammen med kundene våre, slik at vi skal bidra til vekst og utvikling i landsdelen. Mitt mål er å styrke posisjonen og tilbudet til kundene våre ytterligere, sier Inge Reinertsen, i en pressemelding. Han har vært i banken siden 2001 og har opparbeidet seg bred ledererfaring fra både person- og bedriftsmarked i SR-Bank-konsernet. De siste 14 årene har han vært CFO.

Fornøyde tillitsvalgte

Konsernhovedtillitsvalgt Sally Lund-Andersen i Finansforbundet er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig fornøyde, han er klar for å bli toppsjef. Inge Reinertsen har de egenskapene som vi mener er viktige. Han vil med sin klokskap, kunnskap og evne til å skape entusiasme og energi være den rette konsernsjefen for den nye banken og det vi står overfor fremover, sier Lund-Andersen.

Heiet på Inge: Sally Lund-Andersen er svært fornøyd med at Reinertsen tar over roret i SR-Bank.

Internt er det mange som har ønsket at han skulle ta over roret.

– Jeg heier på ham og er veldig fornøyd. Det er viktig å få en konsernsjef som kan få den nye banken opp i fart fra dag én. Også i investormiljøet er det mange som har pekt på ham. Han har en god standing, både eksternt og internt. Han er en viktig og god ressurs inn i alliansesamarbeidet også, sier Lund-Andersen.  

– Det er bra vi har sterke interne kandidater. Vi har jobbet bevist med etterfølgerplaner i flere år på ledernivå og da er det ekstra hyggelig at vi nå for første gang ansetter en konsernsjef fra egne rekker. Det er vi stolte av, sier hun.

Skal lede nytt konsern

1. oktober 2024 gjennomføres den juridiske fusjonen mellom SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 Sørøst-Norge. Inge Reinertsen har vært en sentral aktør i arbeidet med denne. SpareBank 1 Sør-Norge blir blant landets største finanskonsern, med rundt 2500 medarbeidere, kontorer i hele Sør-Norge og nesten 400 milliarder kroner i brutto utlån til person- og bedriftskunder.

– Inge er en dyktig strateg, initiativrik og resultatorientert. Alt dette blir viktig når han nå skal lede og videreutvikle det nye konsernet. Styret er sikre på at Inge, som nyter bred tillit blant medarbeiderne i konsernet, vil skape et fremtidsrettet og effektivt finanskonsern, sier Dag Mejdell, styreleder i SpareBank 1 SR-Bank.

– Jeg ser frem til å drive utviklingen videre i SpareBank 1 Sør-Norge. Sammen med fantastiske kollegaer skal vi bygge en sterk kultur, til det beste for kundene, eierne og medarbeiderne våre, sier Reinertsen.

Reinertsen tar over etter Benedicte Fasmer, som blir konsernsjef i Telenor.