GODT ALTERNATIV: Nå blir vi så store at vi fremdeles kan stå alene. Dette er et godt alternativ til å gå inn i en allianse.

– En perfekt match

Hovedtillitsvalgt Stig Standal Taule ser på sammenslåingen mellom Sparebanken Vest og Sparebanken Sør som en perfekt match. Dette vil gi de ansatte flere muligheter, sier han.

BERGEN: – Dette er en perfekt match. Vi har ingen overlappende kontorer. Det blir hovedkontor både i Bergen og i Kristiansand, der det blir fullt fagspekter begge plasser, sier en særdeles blid Stig Standal Taule, hovedtillitsvalgt i SPV. Fusjonen skal ikke føre til noen nedskjæringer.

– Begge bankene er lave på kostnader, så det er begrenset hvor mye kostnadssynergier det går å oppnå. Alle ansatte skal være med videre, det er behov for dem for å bygge en enda større og sterkere bank, sier Taule.

RYDDIG PROSESS

Taule har blitt tidlig involvert i prosessen, både som tillitsvalgt og som ansattrepresentant i styret.

– Det har vært en ryddig prosess, der vi har blitt hørt og til dels lyttet til, sier Taule.

Reaksjonen fra hans tillitsvalgtkolleger har vært positiv i dag tidlig.

– Jeg hadde møte med dem nå på morgenen. Det var god stemning. Også andre ansatte har gitt tommelen opp her på morgenkvisten.

– Hva er de største fordelene ved sammenslåingen?

– Den nye banken får et bredere distribusjonsnett, samtidig som vi styrker eierforholdet i Frende-systemet. Nå blir vi så store at vi fremdeles kan stå alene. Dette er et godt alternativ til å gå inn i en allianse. Du får styrket selvstendighet i både sør og vest. Vi blir med dette Norges største sparebank, og dermed også større enn SpareBank 1 Sør-Norge, sier Taule. Det siste sier han med tydelig glede i stemmen.

– Hvordan vil de ansatte merke fusjonen?

– De får et større arbeidsmiljø, med mange spennende jobber. Samtidig blir det større kraft på kompetansebygging og egenutvikling, sier Taule.

– Ser du noe negativt ved sammenslåingen?

– Nei, ikke egentlig. Jeg forutsetter at vi får beholde og videreført våre gode avtaler og goder. Jeg ser ingen nedside på dette.

EN HISTORISK DAG

– Dette er en historisk dag for begge bankene og fusjonen vil gi alle ansatte spennende muligheter i det som nå blir Norges største sparebank, sier hovedtillitsvalgt Hans Arthur Frigstad i Sparebanken Sør.

Han har vært de ansattes representant i prosessen helt fra starten av og har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte i Sparebanken Vest og ledelsen i begge bankene, som er godt kjent med hverandre fra før. Frigstad sier at det har vært en ryddig og god prosess i fusjonen så langt og synes det er veldig deilig å kunne dele dagens store nyhet med de ansatte.

GOD RESPONS: – Responsen fra de ansatte har vært veldig positiv. Alle ansatte beholder sine jobber og synergien vil bli løst ved naturlig avgang, sier hovedtillitsvalgt Hans Arthur Frigstad.

De ansatte i Sparebanken Sør ble orientert om fusjonen etter at børsmeldingen var sendt ut i morges. Responsen fra de ansatte har vært veldig positiv. Alle ansatte beholder sine jobber og synergien vil bli løst ved naturlig avgang.

Hva har vært det mest krevende i fusjonsprosessen?
– Det som har vært mest spennende er fordelingen av oppgavene mellom våre to nye hovedkontor i Kristiansand og Bergen. Her synes jeg vi har fått til en god løsning der vi kan bygge opp gode fagmiljøer begge steder, sier hovedtillitsvalgt Hans Arthur Frigstad i Sparebanken Sør.